NOWOCZESNY DOM BLACK&WHITE

Powierzchnia: 250m2

Zdjęcia przedstwaiają projekt wnętrz domu jednorodzinnego zlokalizowanego w Gdańsku na osiedlu Morena.

Na parterze otwarta przestrzeń dzienna zawiera w sobie salon z wysuwanym rzutnikiem, co pozwoliło nam usytuować sofę z widokiem na ogród. Na czarnej ścianie znajduje się obraz wykonany na zamówienie przedstawiający dźwig ze stoczni Gdańskiej oraz oświetlenie w postaci pionowych ledów zatopionych na różnych wysokościach w ścianie. Aneks kuchenny wraz z dużym stołem jadalnianym oraz wyspą kuchenną zajmuje drugą część otwartej przestrzeni. To wyspa stanowi serce domu dla domowników oraz miejsce codziennych spotkań. W wysokiej zabudowie kuchennej wykończonej czarnym fornirem wchodzi się poprzez jeden wysoki front do spiżarni, która jest ukryta za ścianą kuchenną i stanowi bardzo praktyczne rozwiązanie. Cały dom spaja kolor czarny, który pojawia się na ścianie przy schodach poprowadzonej przez wszystkie piętra oraz liczne czarne akcenty zastosowane w pozostałych pomieszczeniach. Właściciele lubią odważne rozwiązania oraz nowoczesne wnętrza, dzięki czemu w przedstawiowionym wnętrzu zastosowany dużo innowacyjnych pomysłów. Dla odmiany w pokojach na piętrze wprowadzono delikatne akcenty kolorystyczne. W sypialni króluje pudrowy róż w postaci fotela, lamp wiszacych oraz dodatków w postaci poduszek dekoracyjnych. Układ funkcjonalny tego pomieszczenia został wykożystany optymalnie pod wygodę domowników - sypialnia jest bezpośrednio połączona z łazienką, przedzieloną szklaną szybą oraz z garderobą mieszczącą się tuż obok. Projekt łazienki przy sypialni został zaprojektowany z wyjątkową dbałością, ponieważ miała ona spełniać jednocześnie funkcję dekoracyjną oraz funckję praktyczną. Szerokie lustro na całej długości pomieszczenia nad umywalką stanowi szafkę do przechowywania kosmetyków a w szufladach pod umywalką znajduje się dodatkowe miejsce na płyny. Czarno biała kolorystyka tego pomieszczenia przełamana została kolorem ciepłego beżu w postaci zasłon oraz mięciutkiego dywanu, który wprowadza akcent kobiecy. Na piętrze znajduje się druga łazienka zawierająca prysznic oraz pralkę z suszarką umieszczoną w szafce pod lustrem. Róż się pojawia również w pokoju córki w postaci fototapety nawiązującej do gorących krajów oraz na obrazie wykonanym na zamówienie wiszącym w korytarzu. Na tym poziomie znajdziemy również gabinet właściciela domu, w którym główny akcent dekoracyjny stanowi ściana wykończona tynkiem dekoracyjnym imitującym beton. Dodatkowym ciekawym pomysłem jest zastosowanie fototapety w łazience gościnnej, która umieszczona na całej ścianie odbija się w lustrze tworząc ciekawe wzory, w których każdy z gości widzi coś innego. Projekt; Beata Albrecht Zdjęcia: Krzysztof Rudek



Kontakt

Ajot pracownia projektowa

Ul. Jana Heweliusza 13
80-890 Gdańsk

+48 532 748 846
mail@ajot.co

Godziny otwarcia pon - pt: 10.00 - 16.00
(spotkania umawiamy telefonicznie)

Formularz kontaktowy